Nyheder

VIRKSOMME kvinder på Folkemødet   


Folkemøde 2018 

2018-06-14 Debat: Kvindelige Iværksættere
 

VIRKSOMME Kvinder i SMVdanmarks telt  

Emne: Sådan får vi flere kvindelige iværksættere og selvstændige!

Tid og sted: Vi afholder debatten torsdag den 14. juni i SMV-teltet på F13 ved Allinge Røgeri i tidsrummet 17:30 - 18:15.  

Vi går i dag glip af et stort iværksætterpotentiale, fordi relativt få kvinder vælger en karriere som selvstændigt erhvervsdrivende. For selvom der aldrig har været så mange iværksættere som i dag, så viser statistikkerne, at under 30% af iværksætterne er kvinder, og under hver tredje nyoprettede CVR. nr. er udstedt til kvinder.

Diskussionen vil handle om, hvordan får vi flere kvinder til at vælge tilværelsen som iværksætter/selvstændigt erhvervsdrivende. For hvad bremser kvinder i dag? Og hvad skal der til for at få flere kvinder til at tage skridtet fra en karriere som lønmodtager til en karriere som selvstændig og iværksætter?  

Handler det om:   

  • At livet som iværksætter ofte forbindes med uforudsigelighed, utryghed og usikker indkomst, og at risikoen skræmmer kvinder væk?
  • At vi med vores love og regler hæmmer de iværksættere, der ønsker et godt familieliv sideløbende med deres virksomhed? Fx når det handler om barsel og barnets første sygedag og andre situationer.  
  • At der endnu ikke er ligestilling på hverken arbejdsmarkedet eller hjemmet? Føler kvinder i dag stadig et større ansvar på hjemmefronten – og vil nye love kunne hjælpe?
  • At det slet og ret passer kvinder bedre at være lønmodtagere, og at det fra samfundets side heller ikke billiges, at kvinder starter egen virksomhed?  
  • At det er en stor barriere, at selvstændige kvinder ikke uden videre kan gå på barsel. Selvstændige kvinder står derfor med valget mellem at arbejde med barnet på hoften eller vælge at lukke virksomheden.
  

… eller handler det om noget helt andet?

  

Vi glæder os til en livlig debat, hvor vi bliver klogere og måske finder nye løsninger med SMVdanmarks vicedirektør Jakob Brandt som moderator. 

  

Deltagere:   

Nanna Højlund, Formand, Kvinderådet

Ane Buch, Direktør, SMVdanmark
Camilla Meisner, ejer af virksomheden ”Høstet”
Anette Laursen, Landsformand, VIRKSOMME Kvinder 

De øvrige dage talte vi med mange interesserede. 

 

SMVdanmark har samlet nogle fotos fra aktiviteterne i deres telt:   

https://smvdanmark.dk/nyt-presse/nyheder/for%C2%A0smv%E2%80%99er/folkem%C3%B8det-2018-i-fotos?Action=1&M=NewsV2&PID=17262    

  
 

Folkemøde 2017 

2017-06-15 Workshop: Mindre Bøvl   

Torsdag den 15. juni 13.45-14.30:  

Emne: Mindre bøvl og fair vilkår for SMV’er 

Arrangør: VIRKSOMME Kvinder
Type af arrangement: Mingle/workshop

Deltagere:   

VIRKSOMME Kvinders arbejder for mindre bøvl og fair vilkår for SMV’er, men vi arbejder også for at sikre kvinder i SMV’er et godt tværfagligt netværk i hele landet.
Netværket tjener til inspiration i hverdagen via viden, erfaringsudveksling og uddannelse samt medvirke til at sikre fair vilkår via indflydelse og dialog. 
 

Hvis du ikke allerede kender os og vore mærkesager, så kom og mød os i Håndværksrådets telt.
Vi fortæller gerne om vores arbejde og tager gerne en snak om de udfordringer, der gør hverdagen besværlig for SMV´er.

Vores første deltagelse i Folkemødet, vi mødte mange mennesker og fik mange erfaringer.
 Hold i dag
Instagram
Vi takker vore sponsorer